2012. február 2.

Egy csepp szépség

Mivel egy ideje teljesen megváltoztak a szépségápolási szokásaim, ennek is szentelek egy posztot.
A fő változtatás az volt, hogy igyekszem olyan termékeket venni illetve készíteni, amiben egyáltalán nincs semmi mesterséges, káros, vegyi. Ezzel csak az a baj, hogy a boltokban kapható cuccokra hiába van ráírva, hogy bio, esetleg natúr, ha megnézitek az összetevőit, ugyan úgy tartalmaznak például ásványi olajokat. Ennek főként az az oka, hogy ahány ország, annyi törvény, hogy mire is lehet rányomni a különböző pecséteket.
Azt pedig saját magamon tapasztalom, hogy mennyire rossz hatással vannak a bőrre, szervezetre a kemikáliák.
Viszonylag kevés dolgot kenek magamra, a reggeli rutin csupán egy langyos vizes arcmosás a sminkelés előtt, az esti pedig sminklemosás, tisztítás és esetleg egy kis krém, de azt sem minden nap.
Testápolót egyáltalán nem használok, pont azért, mert az ásványi olajokkal inkább ártok, mint használok, és a bőröm csak még jobban kiszárad.
Amikor Magyarországra is bejött a Müller drogéria, nagyon örültem, mert ott számos natúr terméket lehet találni, olyanokat, amik valóban természetes növényi összetevőket tartalmaznak, és mivel saját márkás cuccokról van szó, hihetetlenül olcsók is. A Terra Naturi család lett a kedvencem, ugyan erős növényi illatuk van, de nekem nagyon tetszik. Nem szárít, nagyon sokáig elég, és pár száz forintért beszerezhető.
Keményebb dió a sampon. Abból is szeretnék valami hatékonyat, de természeteset. Alap elvárásom lenne, hogy ne legyen benne SLS (Sodium Laureth Sulfate), de sajnos ezt nagyon kevés olyan samponból hagyják ki, amit még elbír az ember pénztárcája. Nem tudom ki hogy van vele, én nem szeretek több ezer forintot kiadni az ilyen alap tisztálkodási szerekre. A babáknak való samponokat nézegettem, azokban nincsen SLS, csak éppen készlethiány volt a Müller saját márkásából, ezért ez még várat magára. Bübchen és Hipp volt ugyan, de mind a kettő 2,5x drágább, mint a Babylove. Bár a Hipp illatába szerelmes vagyok, de a hajamon valahogy nem tudom elképzelni. Úgyhogy inkább megvárom míg új áru érkezik.
Tusfürdőből is a babáknak valót szeretem, bár nagyon nehéz lemondanom a kedvenc gyümölcsös FA tusikról:)
Így télen annyira száraz a bőröm, hogy szabályosan repedezik. Erre egy csodás fürdőolajat sikerült szereznem, gyógyszertárban kapható, Linola Fett néven fut. A fürdővízbe kell önteni, 20 percet ázni benne majd lemosás nélkül kiszállni és óvatosan törölközni. A hatása érezhető, bár nekem még mindig kevés sajna.
Megelőzésnek viszont tökéletes, úgyhogy majd jövőre már okosabb leszek:)
Valakinek valami tuti tipp?:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése