2012. február 29.

Lakás projekt indul!

Pénteken aláírtam a lakásszerződésemet:)
Szombaton reggel 7-kor pedig már úton is voltunk Apával, hogy megkezdjük a munkálatokat. Szerencsére kocsival csak 8perc az út, az is a 40-es tábla miatt, szóval nem kell messzire menni, nagyim pedig néhány házzal odébb lakik, úgyhogy ebédelni csak átugrottunk:)
A lakás 1978 óta volt ugyan abban az állapotban, úgyhogy azzal kezdtük, hogy mindent kidobáltunk. Annyi szemetet hagytak ott, hogy alig győztük.
A tapéta lehúzogatásával kezdtük, a hálóban viszonylag könnyen ment, de a nappali!!! 6,22 x 3,54-es, elég nagy felület, 2, néhol 3 réteg tapétával, amit kb 3-4szeri átvizezéssel is csak centis darabokban jött le. 6 óra alatt végeztünk...teljesen ki voltam már akadva.
Vasárnap reggel már Bálint is csatlakozott hozzánk, sokkal gyorsabban haladtunk 3-an. Kicsomagoltuk a gardróbot, az előszoba nagy részét, és elkezdtük a nappali plafonját tapétázni.
Hétfőn délelőtt Bálinttal mentünk ki ketten, és nekiestünk a wc-nek, leverni a csempét. Nem véletlen mondják, hogy amit régen gyártottak, az sokkal jobb, kb mindenből. Mármint tartósabb. Találtunk egy "rakétaporszívót", úgy szív, hogy csak na. A wc-ben a 70-es évekből származó csempe kb 4x vastagabb és masszívabb, mint a mostaniak, ami azért is szar, mert irtó nehezen jött le.
Bazi nagy vésővel és kalapáccsal, régi síszemüveggel álltam a wc-ben, és ütöttem a csempét. A lepattogzó kis éles darabok miatt az alkaromról és kézfejemről már folyt a vér. Felváltva csináltuk Bálinttal. A felét sikerült 4 óra alatt leverni, jutalmunk néhány vízhólyag, bütyök és vérző testrészek.
Tegnap folytattuk a műveletet, és a konyhát is elkezdtük. Aki felrakta, kb 3x annyi csemperagasztót használt, mint kellett volna. Borzasztó. Úgyhogy megkérdeztük a vízvezeték szerelőnket, hogy ugyan mennyiért fejezné be, mert így soha az életben nem végzünk vele...
Ma este Apával megyek ki a nappali falát tapétázni, holnap reggelre pedig jönnek a betonvágók, mert minden vágyam volt egy kis gardrób, ami a hálóból nyílik, de útban van egy fal:)

Mutatok néhány képet is:
 


Ez a nappali eredeti állapotban. Igen, a parkettán lévő mocskot is ott hagyták nekünk a szekszi puffal együtt...

Nappali az ajtóból fotózva, kicsomagolva, tapétázó asztal felállítva            

Eredeti konyha.
 Ezekből kb láthatjátok, mennyi munka elébe nézünk. Majd hozok kész képeket is, bár az még hetek kérdése. Egyelőre nem tudom kiválasztani a burkolatokat, de erről majd egy külön poszt, hátha valakinek lesz jó kis tippje:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése