2012. március 4.

Haladunk...

...a lakásfelújítással. A leendő nappalin dolgoztunk egész héten, kitapétáztunk, fölülre felragasztottuk a díszléceket. Csütörtökön jöttek kivágni az egyik falat, és a lukat a páraelszívónak. A hétvégén pedig a hálót és az immáron belőle nyíló gardróbot tapétáztuk ki.
Szombat reggel az ablakokat és az ajtókat is megrendeltük. Nagyon szépek lesznek:)
Sajnos a radiátorokat csak május 16. után lehet lecserélni, addig tart a fűtési szezon. Akkor egy mozdulattal le lehet venni és helyére tenni a másikat, míg most különböző engedélyek és nem kevés pénz kellene hozzá. Inkább kivárjuk azt a 2 hónapot.
A csempét a WC-ben levertem Bálinttal hét közben, de brutális meló volt, úgyhogy inkább kértünk árajánlatot attól, aki az új fürdőkádat beszereli, valamint a vízvezeték szerelési munkát megcsinálja - utálom mikor egy csap van a mosdóra és a kádtöltésre -neki legalább van valami gépe erre és nem vésővel és kalapáccsal szerencsétlenkedik majd. csütörtökön kezd, péntekre végez, ez alatt csempételeníti a fürdőt és a konyhát, beszereli az új kádat, megcsinálja a csapokat. Mindezt egészen elfogadható árért. Ja, és az új kádat ő hozza, a sittet pedig elszállítja. ugyan abban a háztömbben lakik, és mamámnál is ő csinálta ezeket, úgyhogy legalább már ismerjük a munkája minőségét.
És akkor jövő hétvégén el is kezdhetünk csempézni a mellékhelyiségekben, egy a bökkenő, még nem találtam olyan csempét, amit úgy igazán nagyon szeretnék. Vannak jók, vannak szépek, de petrásat még nem találtam. Eddig komolyra szerettem volna, de végül minden olyan komolyra sikerült, hogy a vidámságot a fürdőbe vinném be. Arra a 2, 75 négyzetméterre... Nehéz ügy nagyon.
Kezdődnek az apró súrlódások is, a családnak nem tetszik szinte semmi amit én választok, se a színek se a formák, se semmi...
Szüleimnél és nagyszüleimnél is szép napsárgák a falak, a fürdő kék vagy zöld, ami egyébként mindhárom helyen tényleg gyönyörű, de 16 éve nézem ezt,és annyira másra vágyom. A lakás pedig az enyém, én is fogom lakni, akkor hagy válasszam már ki a színeket...
Már az általam kiválasztott villanykapcsolóba is sikerült belekötni. Grrr....
Mikor fog megváltozni az, hogy nem egy 3éves dedósként fognak rám nézni, és elfogadják, hogy nekem is van véleményem?? Tudom, soha.
- Egyébként egy enyhe púderrózsaszínes-lilás falra vágyom a nappaliba, tejeskávé színre a hálóba, tehát még csak nem is fekete vagy hupikék falra, de egyébként akkor sem érezném jogosnak a letorkolást...-


2 megjegyzés:

  1. Mert nem is jogos. Nehogy foglalkozz velük!! A Ti lakásotok, ti fogtok benne élni, olyan legyen, ami nektek tetszik. Tojjál mindenki fejére, és petrásat vegyél mindenhová.:) ez parancs:)))))

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, csak az a baj, hogy nem én veszem:P Amúgy tényleg nem érdekelne és mindenki csak a végeredményt látná, de Apa finanszírozza és építi is,úgyhogy kemény dió.De meglesz, nem hagyom magam!!!:)

    VálaszTörlés